Novaciutadania

martes, 25 de febrero de 2014

Document Marc de La Taula de Convivència

1. Definició de la Taula de Convivència
·         La Taula de Convivència del barri de Can Vidalet és concebuda com un espai de participació ciutadana amb l’objectiu de promoure la cohesió social i la convivència cívica del barri de Can Vidalet.
·          Amb aquest objectiu, l’Ajuntament s’ofereix a posar a disposició de  la Taula els recursos necessaris dels que disposi amb la finalitat de crear una xarxa d’afinitats amb l’autonomia suficient per a l’autogestió.
2. Components de la Taula
La Taula de convivència és oberta a totes aquelles persones del barri de Can Vidalet interessades en la convivència, així com a els representants de totes les  entitats del món associatiu i educatiu del barri.
Els seus participants es comprometen amb el principi de respecte de tots els membres, sense discriminacions per raó de naixement, ètnia, sexe, religió, o qualsevol altra condició, circumstància personal o social.
L’acceptació d’aquest principi, el compromís de respectar les normes bàsiques de comportament, i la subscripció de tot el present document són requisits indispensables per a participar a la taula.
3. Funcions de la taula i relacions amb l'Ajuntament
Les funcions de la taula es concreten  en:
·         Anàlisi i debat entorn la convivència al Barri.
·          Proposta d'idees, accions, projectes i activitats per millorar la convivència, construir xarxa, reactivar el teixit i la cohesió social del barri
·          Trasllat a la Regidoria del districte de Can Vidalet de les propostes i necessitats en cas que així s’estimi pertinent des de la Taula.
Les funcions de  l’Ajuntament es concerten en:    
·          Compromís de la Regidoria, al seu torn, d’estudiar les propostes i necessitats expressades i a fer un retorn motivat de les possibilitats d’aportació respecte aquestes per part de l’Ajuntament.
·         Posar a disposició de la Taula els recursos següents:
·         Les instal·lacions i equips per a les sessions de la Taula.
·         Suport i assessorament de tècnics de diferents departaments de l'Ajuntament, algun dels quals,  formen part de la Taula de Convivència.
·         La dinamització de les Sessions per part del Servei de Mediació,  que s'encarregarà de la convocatòria de la Taula, de la seva gestió i seguiment.
·         Mecanismes de difusió i comunicació que l’Ajuntament  consideri i disposi  per fer arribar les activitats de la Taula de Convivència a tot el barri i la ciutat.

4. Principis rectors
• La taula de la convivència és un espai de participació per aportar individual o grupalment iniciatives per a la millora de la convivència i el civisme al barri de Can Vidalet.

• La taula  és, en si mateixa, un instrument d'integració i espai de coneixement mutu de la gent del barri.

• La taula neix amb la voluntat de ser un espai de diàleg sincer per afrontar els reptes de la convivència. Per això és imprescindible que, amb l’educació i el respecte  com a punts de partida, es pugui debatre i parlar de forma clara i sincera sobre totes les opinions i punts de vista.

• La taula és un espai d'informació i aprenentatge.

5.  Objectius generals de la taula de convivència
1.       Promoure la comunicació,  el diàleg i el coneixement mutu entre les persones.

2.      Promoure la participació de totes les persones a la vida social i comunitària.

3.      Pormoure iniciatives autogestionades encaminades a fer xarxa i dinamitzar els vincles socials entre tots els col·lectius.

4.      Promoure la difusió de drets i deures de les persones en relació a la convivència al barri.

5.      Combatre prejudicis i promoure el respecte com a valor fonamental per una convivència de qualitat.


6.      Plantejar l’abordatge de situacions incíviques que alterin la convivència adequada al barri.

No hay comentarios:

Publicar un comentario