Novaciutadania

miércoles, 28 de enero de 2015

Que no et posin de mal rumor! La Taula de Convivència contra els rumors.


El passat 10 de desembre va tenir lloc, a l'edifici Cadí, el taller  que no et posin de mal rumor” enfocat a reflexionar en veu alta, de manera dinàmica i participativa, d’estereotips i prejudicis entorn a la diversitat cultural de la nostre societat.
Els 18 participants a l’acta, conduits per la Raquel Moreno, van poder compartir i vivenciar diferents experiències sobre rumors i etiquetes que signifiquen una simplificació de la realitat la qual  dificulta el coneixement real entre les persones. Es van identificar diferents estereotips i prejudicis els quals acaben omplint  buits i construint una història que moltes vegades s’allunya de la realitat.
A través també de les diferents aportacions, varen experimentar com la nostra percepció de la realitat sempre és més receptiva a les informacions que reforcen les creences assumides; com veiem el que volem veure o el que hem après a veure, mentre que les realitats que no s’ajusten a aquesta mirada,  passen desapercebudes amb molta més facilitat.
 Cal remarcar que aquesta activitat sorgí com a proposta en el marc de treball de la Taula de Convivència de Can Vidalet, un espai de trobada entre entitats, agents socials i veïnat, de diferents orígens, que té com a objectiu promoure la convivència i la cohesió social al barri.

No hay comentarios:

Publicar un comentario